![]() |
Látogasson el webáruházunkba! |
A maximum felhaszálhatóság érdekében felhasználhatjuk még főzéshez,
sütéshez a gyógyító kannabidoidok hő hatására felszabadulnak folyadék formájában és
feloldódnak.
A kender levél gyógyító CBD kannabidoidokat tartalmaz, mely enyhíti
az álmatlanságot, emésztési problémákat, migrént, bármilyen fájdalmat,
légzési problémákat és az asztmát. A CBD nyugtató hatással van a
paraszimpatikus idegrendszerre mely jótékonyan hat a pszichés állapotra,
és lehetővé teszi az immunrendszer aktíválását testünkben. Nincsen pszichoaktív hatása!
A kenderlevél forrázat az egyike azoknak az italoknak, amelyek ideálisak
nőknek a terhesség és a szoptatás ideje alatt. Akár a terhesség korai,
rosszullèteket okozó korszakában is. A trimeszter 2. és 3. szakaszában
segít szabályozni a szívritmust és a légzési nehézséget és egyúttal
javítja az alvás minőséget. A szülés után is pozitív hatással van a tej
termelésére és minőségére.
A kannabidoidok nem csak azok az anyagok, melyek megtalálhatók a kenderben hanem vannak olyanok melyeket a szervezetünk hoz létre önmagában (ezek az endokannabidoidok). Ezek az anyagok segítik tartani a metabolikus rendszer egyensúlyát. A kannabidoidok gyakorlatilag hatással vannak testünk minden funkciójára és segít megnyitni tudatunk új gondolati sémák iránt. A kannabidoid rendszer segít abban, hogy a változásokat vidáman és békésen fogadjuk el, és nyitottak legyünk számukra.
Az újszülöttek endocannabinoidokat kapnak anyujuktól a szoptatás alatt, annak érdekében, hogy fejlődjön az ízlelésük és megtanulják, hogy kell enni.
A kender jótékonynak bizonyult az alábbi betegségek gyógyításában: rákos daganatok, kemoterápia toleranciája, ízületi gyulladás, reuma, Crohn-betegség, sclerosis multiplex, Parkinson, hátfájás, fájdalom az ízületekben és izmokban, stressz, migrén és álmatlanság.
Forraljon vizet és hagyja a leveleket 5 percig ázni benne. Ennek az elkészítéséhez kb 250ml vízre és 1-3gramm kenderlevélre lesz szüksége.
Erősebb forrázathoz 2gramm levélre lesz szükségünk és egy teáskanál vajra, mézre vagy cukorra, ízlésétől függve. Tegye a kenderleveleket a 100°C-ra felmelegített sütőbe 10 percre. Ezután tegye a kendert egy fém edénybe, öntsön hozzá egy kevés vizet, adjunk hozzá vajat és főzzük körülbelül 15 percig. Ezek után öntse át szitán keresztül, végül pedig ízlés szerint lehet édesíteni. Ha az édesítésre cukrot használ a főzetet szorosan lezárt üvegben akár egy hétig tárolhatja hűtőben.
Használhatjuk még a leveleket fűszerezésre is, hideg vagy meleg ételére egyaránt. Megpiríthajuk vajbanvagy olajban, míg előkészítjük meleg ételünket. A gyógyító anyag feloldódik a zsírban és felszívódik ételünkben a sütés-főzés során. A szárított kendert használhatjuk ugyan úgy, mint az oregánót vagy kakukkfűvet.
A terméket tárolja szobahőmérsékleten száraz helyen ahol nincs kitéve közvetlen napfénynek.