Kendermag / étkezési / részletes ismertetője
Kézzel válogatott, tisztított, hántolatlan kendermag, kifejezetten étkezési célra.
Készíthetünk belőle kendercsírát, vagy használhatjuk joghurtba, műzlibe. Süteményekhez is kiváló mag, megőrölve pedig lisztként is megállja a helyét.
Elvetni, és belőle növényt nevelni mindenki saját felelősségére tegye! NEM vetőmag!
De nézzük tovább, mi minden van a kendermagban:
A kendermagban megtalálható sok bioaktív anyag, mint B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E vitamin és antioxidánsok - valamint kalcium, magnézium, kálium, vas, foszfor, cink és más értékes anyagok.
Magas szintű fehérjét, összesen 23 aminosavat tartalmaz, melyből 8 nélkülözhetetlen a szervezetünk számára (testünk nem képes előállítani önmagában) A kenderfehérje áll legközelebb az emberi fehérjékhez.
Zsírsavai az Omega-3, Omega-6, ami egyenlő arányban található meg a kendermagban.
Van benne még fitoszter, klorofill, licithin és rost. Ezek az anyagok csökkentik a koleszterinszintet, a gyulladást, javítják a szervezet öngyógyító képességét, erősítik az immunrendszert.
Különösen ajánljuk azok számára, akik nagyon le vannak terhelve mint fizikailag, mint agyilag (stressz). A kendermag nagyon értékes lehet a sportolóknak, mivel szétbontja a tejsav metaboláját, amitől izomláza lesz az embernek, ha sokat "ugrál" :) Könnyen emészthetővé teszi a fehérjéket, húsokat. Maga a kenderfehérje is könnyen emészthető, és könnyen felszívódik.
Vegetáruiánusoknak, vegánoknak kifejezetten ajánlott a fehérjebevitel szempontjából. Egy marék kendermag majdnem annyi, mintha egy szelet húst ennél meg. Az emberi (és más) szervezetnek pedig szüksége van a fehérjére.
A kendermag nem tartalmaz glutént! Gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
A zsírsav amit a kendermag tartalmaz csodákat tesz a szíved egészségéért. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, megakadályozza a éren az artériákban a plakkok lerakódását és ezáltal csökkenti a stroke vagy a szívroham kockázatát. A zsírsavak a kender magban csökkentik a gyulladás, ami az első számú oka a rossz vérkeringésnek.
Fogyókúrázóknak is kitűnő társ a kúra során, a kendermagrost (korpa)tisztítja a bélrendszert, az édesség, cukor utáni sóvárgás is csökken ha egyszer elkezdesz kendermagot fogyasztani. Az egészséges zsírok segítenek a glükóz felszívódásában a véráramban és így hamarabb és hatékonyabban lesz energia belőle. Ezek a "csodazsírsavak" javítják a memóriát és enyhítik a depresszió és a szorongás tüneteit.
Blogunkon bővebb leírást találsz a kendermagról, és pár receptet az elkészítéséhez:
https://kendertanya.blog.hu/2021/01/26/etkezesi_kendermag_hantolatlan
Jó étvágyat!
Termék adatok:
Termék neve: Étkezési kendermag
Kiszerelés: 300g/csomag
Tartalmaz: Saját termelésű, kézzel tisztított, hántolatlan kendermag. Gluténmentes.
Tartósító:nem tartalmaz
Tárolás: Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Szavatosság: a terméken jelzett időpontig
Gyártó: Tóth István
Cím: 3275 Detk, Petőfi u. 30.
Származási ország: Magyarország
A felhasznált kender ellenőrzött ültetvényből származik. Pszichoaktív anyagot nem tartalmaz!
https://kendertanya.blog.hu/2021/01/26/etkezesi_kendermag_hantolatlan